Alla inlägg den 8 maj 2010

Av Elli - 8 maj 2010 12:01

 


Ett gäng high school-ungdomar börjar drömma mardrömmar där de blir jagade av en läskig, brännskadad man med knivar på händerna. Han heter Freddy och om han får tag i dem i drömmarna och dödar dem, så dör de i verkligheten också och bla bla bla, ja vi vet alla vad den här filmen handlar om.


Ska bara få en sak ur vägen först:  SE INTE DEN HÄR FILMEN! Eller om ni måste, försök att låta bli att betala för det, sådant här ska inte uppmuntras.


Jag hade väl inga skyhöga förhoppningar om den här remaken, men jag hade väl iallafall väntat mig en popcornrulle man kunde se och sedan glömma utan trauman, men så blev det inte. Det börjar segt och dåligt... och fortsätter precis så. Vi kan börja med skådisarna. Jackie Earle Healey är cool och helt okej som Freddy Krueger, problemet är att när manuset är uruselt finns det inte mycket ens den bästa skådespelaren i världen hade kunnat göra. Resterande skådisar är rejält usla och tråkiga, och nu kanske jag är petig men det syns att de alla har passerat high school-åldern för länge sedan. De ser allihop ut att vara minst trettio! Vad sade du, karaktärsutveckling? Tror inte regissören kan det ordet. Och... alla...pratar... i... slow-motion, som om det skulle göra det hela läskigare.


Filmen är såklart full med referenser och grejer som kopierats ur originalfilmen, men de har gjorts sämre. SPOILER: ni vet den där scenen i den förra filmen där Tina börjar sväva i rummet och krypa längs med väggarna? Den har de kopierat här, men nu flyger tjejen runt i rummet och studsar mot väggarna som kulan i ett flipperspel. Det säger faktiskt en del om den här filmen. END SPOILER. Regissören har helt missat originalets poäng och vad det var som gjorde den läskig. Den här filmen skiter liksom helt i den surrealistiska atmosfären från den gamla filmen och förlitar sig istället helt på BU-skrämmanden. Ni vet, det är helt tyst och plötsligt BU! kommer monstret framhoppande. Detta är inte läskigt, det är ett billigt trick som blir väldigt tröttsamt väldigt snabbt.


Alltsomallt, en (till) tråkig, kass remake som var totalt meningslös. Men kanske ett schysst argument för fildelning, så man slipper betala.

Presentation

Gästbok

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Google


Ovido - Quiz & Flashcards